Background
4.2.2020

Her­kut­te­lua

Eri vuo­de­nai­koi­na nautitaan eri­lai­sis­ta kausi­tuot­teis­ta
porkkanaraaste-me.jpg

Porkkanaraastetta pakkaseen

Olemme ostaneet ison säkin porkkanoita lähituottajalta nyt muutaman kuukauden ajan. Pilkottuna ja kiehautettuna mukava lisuke myö, mutta raasteena yliveto.

Raastan usein ison kasan porkkanoita koneella ja pakastan annospusseissa. Pakastuessaan porkkanaraaste mehustuu ja on erittäin herkullista.

En jaksa enkä normaalisti myöskään ehdi raastamaan porkkanoita lisukkeeksi ruuan kanssa, joten sitten ollaan ilman. Varsinkin pienessä yhden tai kahden hengen taloudessa tällaisesta isosta kertaraastamisesta on pitkään hyötyä.

Minulla on töissä eväät ja aamulla pakkasesta mukaan napattu raastepussi on lounaaksi sopivasti sulanut. Sekaan sopii halutessa vaikka raejuusto.

pannari-me.jpg

Vietin lauantaina iltaa yksin kotona ja mieli teki jotain hyvää, niinpä paistoin pannukakkua.

Vanhempi tyttäreni sanoi kerran, että äiti tekee kaikesta terveellistä, pannukakustakin.

Ja kyllä pannari voi olla myös hyvää ja terveellistä, ainakin verrattuna moneen kakkuun tai pullaan. Laitan yleensä ainakin osan jauhoista tummia vehnäjäuhoja. Nyt ei ollut tummia, mutta lisäsin taikinaan vehnäleseitä ja kaurakuitusta. Pakkasessa minulla oli omanansiivuja, jotka lisäsin taikinaan.

Mausteina vielä vanijasokeria sekä kanelia.

Valmiin pannukakun päälle sulatin pakkasesta itse tehtyä omenasosetta.

Munina minulla oli lähituottajan luomumunia. Rasvan unohdin kokonaan, mutta joskus lisään tilkan rypsiöljyä taikinaan. 

mehua-me.jpg

MEHUA PURISTETUNA

Yksi onnistuneimmista hankinnoistani viime vuonna oli mehupuristin. Hieman alle satasen puristin toimii moitteettomasti, hiljaisesti ja puristaa mehut hyvin. Omenat, appelsiinit, porkkanat, ananas, inkivääri sekä erilaiset vihannekset kuuluvat pääaineina puristettuihin mehuihini. Mausteina minttua, basilikaa ja muita yrttejä. Puristan mehua karkealla terällä, jolloin mehuista tulee paksumpaa. Osan puristemassasta käytän ruuanvalmistuksessa. Viimeksi sitä lisättiin kalamurekepihveihin.

Mehua on kätevä puristaa myös seuraavaksi päiväksi aamiaiselle ja evääksi välipalaksi. Tosin sitä ei meinaa riittää evääksi, kun maistuu niin hyvältä ja tekisi mieli juoda kaikki samantien.


KOTIRUOKAA

Tyttäremme muutti viime keväänä pois kotoamme ja jäimme mieheni kanssa kahdestaan. Ruokaa laitamme edelleen suuria määriä kerrallaan. Riittää siitä sitten monen päivän evääksi sekä silloin tällöin pakastimeenkin nyt, kun sinne on tullut tilaa vähitellen.

Pakastimen osalta haastavin aika on syksyisin, kun sato on säilötty ja pakastimet pursuavat. Silloin ei mahdu juurikaan mitään ruokaa pakkaseen.

Tänään tein sekalaista pataruokaa. Itse olen allerginen chilille, joten sitä en voi ruokiin lisätä, mutta esimerkiksi inkiväärilläkin saa mukavan tujauksen ruokiin.

Tulihan tuota taas aikamoinen padallinen näin kahdelle hengelle :-) Eikä maksanut montaa euroa. Alla kuvat 

  • Broileri-nautajauheliha oli -30% alennuksessa
  • jonka lisäksi, mainio protennininlähde, pavut (keitin ne edellisenä päivänä valmiiksi)
  • kasvissuikaleita
  • sipulia
  • valkosipulia
  • pakastettua lehtikaalia
  • pieni pala raastettua inkivääriä
  • tummaa riisiä (kanaliemikuutio keitinliemessä)
  • ja mausteita vähän eri purkeista oman maun mukaan

.

ruokatarpeita-me.jpg
pataruoka-me.jpg
luonnollista-me.jpg
Venyttely%201pien-me.jpg

Pt-Lennu

Olen valmentaja, joka ohjaa rauhallisen tsemppaavasti. 

Teen henkilökohtaisia ohjauksia, pienryhmiä sekä ryhmäliikuntaa.

Rakastan luontoa ja luonnollista ravintoa.

Pyrin kirjoittamaan näille uudistetuille sivuilleni omakohtaisia kokemuksia ja näkemyksiä hyvinvointiin ja omaan arkeen liittyen.

Yh­teys­tie­dot

Pt-Lennu

Mäntsäläntie 1-3, 2.krs 

04600 Mäntsälä, p 0407199454

info@pt-lennu.fi

© Pt-Lennu. Kaikki oikeudet pidätetään.